“Ni en la història, ni en cap altra ciència les causes es pressuposen, es busquen”
Marc Bloch


dissabte, 22 de gener del 2011

UNA ASSOCIACIÓ DE RESIDENTS ITALIANS A CATALUNYA RECLAMA QUE EL GOVERN ITALIÀ DEMANI PERDÓ PELS CRIMS COMESOS DURANT LA GUERRA CIVIL

L'associació Altramemoria, formada per residents italians ha nascut amb l'objectiu d'obrir una via crítica a l'actual govern Italià però també aspira a endegà altres processos lligats amb la història. Per aquest motiu ha engegat una campanya de recollida d'adhesions per tal de reclamar que la República Italiana demani perdó pels crims comesos pel règim de Mussolini a Espanya durant la Guerra Civil.

Aquesta és la crida que fan:

Les tropes i el material bèl·lic enviat per Mussolini van representar un factor d’enorme rellevància en la victòria de la sedició militar encapçalada per Franco contra la República.
Decisiva va ser l’actuació de l’Aviazione Legionària, un cos expedicionari que va comptar amb més de 700 aeronaus.
Aquest cos va dur a terme els primers bombardejos de saturació de la història contra una gran ciutat – Barcelona – provocant amb atacs reiterats 2.400 morts (7.400 a tota Catalunya, amb 137 poblacions atacades), gairebé tots civils, objectiu declarat de les principals incursions, milers de ferits, 1.800 edificis afectats – també escoles i hospitals – i un clima difós de terror.
Malgrat la gravetat històrica i criminal d’aquell “experiment” de guerra total, dut a terme violant la legislació internacional, les regles de guerra i els mateixos acords subscrits pel govern italià, mai hi ha hagut rescabalament, compensacions, ni tan sols un simple reconeixement de responsabilitat.
Ben al contrari el nou estat democràtic sorgit a Itàlia de la caiguda del feixisme l’any 1945 va continuar rebent fins l’any 1967, de l’estat franquista, pagaments milionaris per l’ajut prestat als militars colpistes a la guerra d’Espanya.
I edificis públics, carrers i cementiris de diverses ciutats italianes continuen lluint plaques en homenatge a militars membres del cos d’aviació que va martiritzar Barcelona i tantes localitats catalanes i espanyoles.
Ara, davant del silenci cínic de les autoritats dels nostres països, més de 70 anys després d’aquells fets que van obrir un nou capítol de barbàrie a la història de la humanitat, nosaltres exigim justícia.


                                            http://www.altramemoria.org/denuncia/crida

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada