“Ni en la història, ni en cap altra ciència les causes es pressuposen, es busquen”
Marc Bloch


dissabte, 29 de gener del 2011

NOVA JORNADA DE MANIFESTACIONS ESTUDIANTILS A LONDRES I MANCHESTER


Les manifestacions es succeeixen a les principals ciutats britàniques en contra de l'augment de les taxes acadèmiques. Les successives jornades de manifestacions iniciades els darrers mesos no han afeblit un moviment que continua oposant resistència a les reformes del govern conservador de David Cameron.
La manifestació, convocada amb el lema "UNITE FOR EDUCATION, FIGHT EVERY CUT" (Units per l'educació, lluita contra totes les retallades) és una nova prova de força davant de l'immovilisme dels tories, que al desembre va aprovar la reforma al parlament britànic.
El moviment rep el suport dels principals sindicats, que subscriuen les demandes dels estudiants. Cada vegada més, el moviment estudiantil està obrint les seves reivindicacions al model de societat pels joves i, en el mateix cartell de la manifestació s'hi diu: "The attacks on education and young people are part of a wider assault on workers and the public sector that must be resisted." És a dir, que pels manifestants les reformes universitàries només són un primer pas cap a canvis més amplis que afectaran els treballadors i el sector públic. Uns canvis que fan perillar les possibilitats d'ascensió social dels britànics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada