“Ni en la història, ni en cap altra ciència les causes es pressuposen, es busquen”
Marc Bloch


diumenge, 13 de febrer del 2011

UNIVERSITATS: PENALITZACIÓ ECONÒMICA PELS REPETIDORS

La Generalitat de Catalunya està estudiant una formula per incrementar el preu de la matrícula als alumnes repetidors ja que considera que provoquen una despesa excessiva del sistema postobligatori. Alhora, s'està treballant per a la reducció dels Màsters.
Aquestes són mesures que poden resultar beneficioses per estimular els estudiants però, alhora, poden penalitzar els ciutadans amb menys recursos. Són molts els joves que treballen per poder-se pagar la carrera i, malgrat que el govern en sufraga el 90% això no contempla les despeses d'allotjament i transport a les quals han de fer front els estudiants de comarques. Veurem en quina mesura aquests ajustos s'adaptaran a aquestes qüestions i en quina mesura resultaran eficaces per augmentar el rendiment dels estudiants quan, val la pena insistir-hi, des de les mateixes universitats es fomenta la disminució de l'exigència acadèmica dels alumnes.
Valdria la pena que algun centre de recerca es plantegés la possibilitat de realitzar un estudi dels beneficis del Pla Bolonya per valorar amb què s'ha millorat i en què hi ha hagut un regrés. Potser més d'un rector es sorprendria, o no.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada