“Ni en la història, ni en cap altra ciència les causes es pressuposen, es busquen”
Marc Bloch


dimecres, 9 de febrer del 2011

EL MINISTERI DE CULTURA DISCRIMINA LES REVISTES EN CATALÀ

Les subvencions del ministeri de Cultura per a la difusió de revistes de l'àmbit de la cultura no permeten la concessió d'ajudes a aquelles revistes que no distribueixin el 49% de les seves publicacions fora de la comunitat autònoma on s'edita la revista. D'aquesta manera, es fa molt difícil que revistes escrites en català arribin a obtenir una subvenció. Sobretot quan es tracta d'edicions universitàries amb una poca incidència en el mercat però amb un valor difícilment menyspreable.

El reglament en qüestió és la disposició 2023 del BOE, núm. 28 de 2011 i la referència concreta es troba a l'apartat c del títol cinquè:

c) Ser publicaciones de proyección nacional, entendiéndose cumplido este requisito cuando la distribución en una sola comunidad autónoma no supere el 51% del total.

Davant de les limitacions que posen les administracions per a subvencionar revistes escrites en català cada vegada resulta més important per Lligams el suport que rep de tots els seus socis. La crisi econòmica, completament aliena al mon de la cultura està repercutint durament en aquest sector i mesures restrictives com les del ministeri de Cultura semblen tan incongruents com injustificades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada