“Ni en la història, ni en cap altra ciència les causes es pressuposen, es busquen”
Marc Bloch


dijous, 26 de maig del 2011

MANEL FUENTES INDIGNAT PELS PEATGES A L'OMBRA


Avui, a El Matí de Catalunya Ràdio Manel Fuentes ha explotat a les 8h00 clamant en contra del model de política d'obres públiques basat en els peatges a l'ombra.
El funcionament d'aquest model -una hipoteca pel país- es fonamenta en el contracta d'una obra on la generalitat no posa ni un cèntim fins que s'ha acabat l'obra però quan això succeeix abona el preu de l'obra més els interessos i, durant 30 anys, abona un percentatge per a l'ús que es fa de la via amb l'agreujant que si l'ús que se'n fa és menor a l'establert la generalitat indemnitza l'empresa constructora. Això implica que el preu final de l'obra es multipliqui per 3 i que els interessos a pagar es perllonguin per a obres finalitzades avui fins al 2040.
La informació prové directament de la conselleria del Sr. Recoder. Així les coses, la Generalitat no està al servei del poble, sinó al servei del lobby de la construcció. Si abans els bancs s'havien posat -des del nacionalisme català- al servei de Catalunya; avui és la Generalitat i el nacionalisme català que es posa al servei de l'economia neoliberal.

Escolteu la portada del Matí de Catalunya Ràdio

2 comentaris:

  1. Precisament vaig sentir el comentari, això és molt greu, quant de mal ha fet el tripartit!

    ResponElimina
  2. I CIU que s'ho empassa (i qui sap s'hi no ho desenvoluparà amb més insistència)!

    ResponElimina