“Ni en la història, ni en cap altra ciència les causes es pressuposen, es busquen”
Marc Bloch


dimarts, 24 de maig del 2011

BOICOT A LA COMISSIÓ DE GOVERN DE LA UB

Antisistema? hypies? acampats? No! Alumnes i PROFESSORS (!!!) de la UB han boicotejat avui la celebració de la comissió de govern de la UB que pretenia aprovar la reducció del pressupost d'aquesta universitat pública.
Diem que el boicot ha vingut donat per professors, és cert, però cal dir que els que es manifesten són, de manera generalitzada, els anomenats "associats". Un grup cada vegada més nombrós dins de les universitats catalanes que viu en una situació de creixen precarietat. Sovint són contractats per una assignatura en concret o bé dues i els salaris no acostumen a superar els 1.000€ i de vegades en queden ben lluny. Aquests professors sense plaça fixe clamen per un lloc de treball estable. Alguns amb més raó que d'altres per les deficiències democràtiques per a la promoció del personal docent.
Els alumnes, a més a més de la precarització de la universitat davant de la disminució del professorat també reclamen que no s'augmentin les taxes acadèmiques. Les matrícules poden créixer substancial ment el proper curs! També es vol preservar la doble convocatòria d'exàmens (juny i setembre).

Per a més informació podeu consultar el bloc de la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública i l'article del diari ARA sobre la qüestió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada