“Ni en la història, ni en cap altra ciència les causes es pressuposen, es busquen”
Marc Bloch


dijous, 14 d’abril del 2011

L'ORGANITZACIÓ DE LES PROTESTES A L'ESCOLA PÚBLICA

Una samarreta, un color i unes reivindicacions que havien nascut per anar en contra de la política d'educació de l'antic conseller Ernest Maragall són ara l'estàndard per defensar l'escola pública davant de la conselleria d'educació.
Irene Rigau ha estat rebuda amb una acollida ben particular a Badalona, on va néixer aquest moviment de la mà dels directors dels centres i les associacions de pares i mares d'alumnes. Tot plegat, dóna una bona mostra de la transversalitat dels moviments reivindicatius i de la capacitat d'expressió d'una escola que, ara per ara, encara no demostra tenir un interlocutor clar amb ensenyament degut, probablement, a la falta de concreció de les retallades i al desconeixement de la seva aplicació pràctica.
En qualsevol cas, els rumors provoquen inquietud i la línia política de la conselleria engendra rumors tot evitant la quantificació i els efectes de la reducció del pressupost.

Caldrà veure fins on s'estenen les samarretes grogues i qui les enfunda per conèixer realment l'abast d'aquest moviment. Segurament des del govern també es segueix de prop, tisores en mà, per calibrar per on comença la primera atzagaiada.

1 comentari:

  1. Hola Jordi, estic totalment d'acord en la falta d'un interlocutor clar, aquest és un dels principals problemes en aquest moment, hem d'aconseguir desfer-nos de sigles, i treballar plegats amb criteris pedagògics, per un ENSENYAMENT PÚBLIC DE QUALITAT.

    http://badalonaesmou.blogspot.com/

    David Guerrero

    ResponElimina