“Ni en la història, ni en cap altra ciència les causes es pressuposen, es busquen”
Marc Bloch


divendres, 29 d’abril del 2011

ASPEPC-SPS DIU PROU !

La conselleria d'Ensenyament ha començat a concretar les mesures de reducció del pressupost sense capacitat de diàleg amb els sindicats. El representant d'ensenyament, fent gala d'un català de batalla, s'ha pronunciat amb aquestes paraules en veure que el sindicat retransmetia la trobada a través del Twiter: "Em callaré i no diré ni una paraula". Sorprenen exercici de democràcia el dels membres del departament d'Irene Rigau després de la patinada del delegat per Girona exigint als directors dels centres d'ensenyament que no filtrin cap notícia relacionada amb les retallades.

Les primeres modificacions pel curs vinent són les següents:

- Increment de 2 hores setmanals de la jornada laboral dels docents.
- Retirada de la reducció de 2 hores lectives als docents majors de 55 anys.
- Acreditar 9 mesos treballats enlloc de 6 per perquè els docents interins cobrin el mes de juliol.
- Menys reduccions de les hores de docència pels càrrecs que exerceixen tasques de direcció.

En cap cas s'ha parlat de millorar l'estabilitat dels interins ni de la jornada intensiva, les dues principals reivindicacions dels sindicats.

Les darreres informacions que han eixit del departament diuen que la taula de negociació continuarà sense negociació. Amb aquesta actitud, l'any vinent prop de 4.500 interins seguiran patint el maltracte professional endèmic del sector, cobrint baixes arreu, practicant desplaçaments que no permeten ni assumir les despeses de transport i sense cap garantia ni estabilitat laboral. Alhora, els docents amb plaça, prop de 67.000, veuran incrementada la seva jornada laboral sense cap compensació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada