“Ni en la història, ni en cap altra ciència les causes es pressuposen, es busquen”
Marc Bloch


dilluns, 4 d’abril del 2011

DIRECTORS DE SECUNDÀRIA: "ELS CENTRES S'HAN CONVERTIT EN LLARS D'INFANTS"

La cadena privada de ràdio RAC 1 ha tingut accés a un informe de la Junta Central de directors de secundària on es comunica a la conselleria d'ensenyament que 2 de cada 10 alumnes d'ESO "no fan res"! Aquest text, del qual només coneixem el contingut per les notícies que ha difós RAC1 i el diari La Vanguardia, fan palesa la problemàtica que existeix en els centres de secundària i posen de manifest qüestions com la manca d'eines a mans dels mestres per gestionar la classe així com la falta de professors.

ASPEPC ja fa temps que reclama agilitzar les sancions als alumnes però existeix un altre problema de fons que també s'ha de combatre. Cal acabar de soca arrel amb l'interinatge permanent. Amb una bossa de personal docent que any rere any dóna classes sense tenir la formació perquè legalment no pot rebre-la fins que fa un curs complet en un mateix centre. Naturalment, les dificultats d'aquests professors són molt majors i s'afronten amb la situació més complexa. La de canviar de centre, d'alumnes i de cursos. A cada canvi s'han de guanyar el respecte dels alumnes i combatre el seu menyspreu per un professor que, saben, no és el titular i té ben pocs recursos per imposar la seva autoritat.

Naturalment, la política de la conselleria d'educació no s'encamina, ni de bon tros, cap a aquesta via, la de normalitzar la situació dels interins i augmentar les plantilles de professors funcionaris. Ben al contrari, es vol reduir el nombre de personal docent i, ja s'està fent. Passa el mateix amb les concertades? Ningú ho sap i, per ara, no han transcendit informacions sobre les retallades en centres concertats.

Queda molt camí per recórrer per tal de millorar la situació actual però la política de la consellera Rigau fa tot el contrari, ajuda a fer retrocedir encara més el nivell i la qualitat de l'escola pública. En canvi, ha demostrat una qualitat important per despistar l'atenció de l'opinió pública, que ha passat dos setmanes discutint sobre l'ús d'uniformes a l'escola pública. Per la conselleria el problema de l'ensenyament es limita al tanga de les nenes de 12 anys i als pantalons baixos dels marrecs. Una qüestió molt popular, no cal dir-ho, però intranscendent i que es pot solucionar amb una simple bata.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada