“Ni en la història, ni en cap altra ciència les causes es pressuposen, es busquen”
Marc Bloch


dimarts, 7 de juny del 2011

BRANGULÍ AL CCCB


El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona presenta una exposició de l'obra gràfica del fotògraf Josep Brangulí, notari català. Les imatges van des de 1909 a 1945.
El CCCB presenta una selecció del fons que conserva l'Arxiu Nacional de Catalunya. Brangulí forma part dels fotògrafs clàssics, en certa manera bandejats per les avantguardes.

L’exposició, comissariada pel fotògrafs Valentín Vallhonrat i Rafael Levenfeld, manté l’estructura temàtica de l’arxiu de Josep Brangulí i reflecteix la diversitat i el tractament seriat que l’autor dóna als temes, entre els quals destaquen els següents: Setmana Tràgica, Tallers artesans, Societat abans de la República, Societat 1931–1936, Construcció de vaixells de formigó, Bombers, Boxa, Casa Reial a l’Exposició Universal de 1929, Escoles, Arquitectura industrial, Fira de Barcelona, Hospital, Intercanvi de presoners de la Segona Guerra Mundial, Museus, Nocturnes, Paisatge urbà, Platja, Port, República, Somorrostro, Desplaçament de Treballadors a Alemanya, Tramvies, Guerra i Postguerra. Font: CCCB.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada