“Ni en la història, ni en cap altra ciència les causes es pressuposen, es busquen”
Marc Bloch


diumenge, 6 de juny del 2010

LA REVISTA LLIGAMS, PLATAFORMA DE DIFUSIÓ DE LA RECERCA UNIVERSITÀRIA

L’associació Lligams, de recerca, investigació i difusió de la Història, nascuda de l’antiga associació d’estudiants i llicenciats en Història (Adelh) va prendre el relleu d’aquesta en l’edició d’una revista que donés difusió als nous investigadors sorgits de la Universitat de Girona obrint el ventall als estudis d’Història de l’Art, Geografia, Filologia Catalana i Hispànica i Filosofia. Aquesta nova concepció respon a la voluntat de fer una revista forta i atractiva que esdevingui un portal de difusió de les investigacions dutes a terme a la Universitat de Girona. Perquè això sigui possible Lligams requereix la col·laboració dels estudiants però també de tots els departaments de les llicenciatures esmentades. Per aquest motiu es fa necessari que:

1. Es donin a conèixer entre els estudiants l’existència de la revista Lligams presentant-la com un mitjà per a la difusió dels estudis i recerques dels joves investigadors.

2. Es facilitin anualment les referències dels treballs de màster i de tesi publicats en els vostres departaments a fi i efecte de ser publicats a la revista en format de recull bibliogràfic.

3. El consell assessor de la revista aculli professionals de tots els àmbits abans esmentats. Actualment els treballs estan sotmesos a un consell assessor format essencialment per membres del departament d’Història i Història de l’Art.

La revista té una periodicitat anual, aprovada a la darrera assemblea general de l’associació junt amb un augment de la paginació per donar cabuda als treballs dels diferents estudis que es pretén acollir en aquest nou projecte. Així mateix, el passat 2009 es van aprovar les normes d’estil per a la publicació de treballs. (es poden consultar a la pàgina web www.lligams.org ).

Desitgem que el gir que es vol donar a la revista Lligams sigui ben acollit per la Universitat de Girona i especialment per la Facultat de Lletres. Esperem la col·laboració de tots! Els articles, dirigits al consell de redacció, es poden enviar a l’adreça: lligams@lligams.org.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada