“Ni en la història, ni en cap altra ciència les causes es pressuposen, es busquen”
Marc Bloch


divendres, 15 d’abril del 2011

900 MESTRES MENYS PEL CURS VINENT

Una setmana després d'haver manifestat textualment que es garantiria el manteniment de la plantilla docent actual el departament d'ensenyament comunica una retallada de 900 mestres i professors corresponents a la meitat de les places que es perdran per jubilació i que no es té intenció de substituir.
Al mateix temps, es preveu un increment de 15.000 nous alumnes al curs vinent. Tot plegat deixa en evidència el falseig de la informació i el pèssim servei de comunicació del departament que, ara no, ara sí, ara no però sí perquè la pròrroga del pressupost ho reclama acaben mostrant la cara menys amable d'un sistema educatiu en crisi des de ja fa massa temps.
Per la seva banda, els sindicats respiren més tranquils després d'haver previst retallades de més de 3.000 docents. Qui sap si tot plegat no ha estat només una juguesca per acabar rebaixant el llistó i, d'aquesta manera, llimar les resistències a una reducció de plantilla que proporcionalment a l'increment d'alumnes resulta significativament més important que els 900 professors en menys anunciats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada