“Ni en la història, ni en cap altra ciència les causes es pressuposen, es busquen”
Marc Bloch


dimecres, 29 de gener del 2014

LA DIPUTACIÓ DE GIRONA SUPRIMEIX EL FINANCEMENT A LES REVISTES PERIODIQUES

L'Associació Lligams no percebrà més l'ajuda econòmica per a la publicació de la revista de l'entitat ja que la Diputació de Girona ha suprimit les ajudes a les revistes períodiques i només conserva, des de l'any passat, una ajuda per a la publicació de llibres.

El llibre, que no volem pas menysprear, és una publicació única i eventual mentre que les revistes tenen una continuitat en el temps, una línia editorial, un projecte de llarg recorregut que amb aquesta supressió pressupostària es veu estroncat i posa en perill la creació cultural però també l'accés de la societat a la cultura.

Són anys de retallades... potser sí, però la cultura sempre és la primera de rebre. Més valdria que el govern es declarés insolvent per pagar els peatges a l'ombra, els crèdits de CaixaBank o els bombons suïssos que acompanyen les recepcions a la seu de la Generalitat.

I, per la Diputació, ja s'haguessin pogut estalviar tots aquests estris "de salut" escampats per camps, prats i jardins de ciutats i pobles, tots fabricats per una empresa que bé la deu haver fet grossa amb l'encàrrec dels de la Diputació. Si els ciutadans volen fer esport se'n van a corre, a futbol, a la piscina o de pelegrinatge a Montserrat per demanar a la Verge que li pagui els deutes però això de posar-se en un parc públic a fer veure que es corre damunt d'aquests estris és inaudit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada